529 Načrtuje vam prihranek denarja

Kazalo:

529 Načrtuje vam prihranek denarja
529 Načrtuje vam prihranek denarja

Video: 529 Načrtuje vam prihranek denarja

Video: 529 Načrtuje vam prihranek denarja
Video: Их состояние исчезло ~ Заброшенный сказочный дворец павшей семьи! 2023, September
Anonim
V tej epizodi bom razpravljal o 529 načrtih in številnih koristih, ki jih ponujajo milijonom Američanov, ki jih uporabljajo.
V tej epizodi bom razpravljal o 529 načrtih in številnih koristih, ki jih ponujajo milijonom Američanov, ki jih uporabljajo.

Kaj je načrt 529?

529 načrt je znan tudi kot kvalificirani šolski program. To je varčevalni račun z davkom, ki je postal najbolj priljubljen način prihranka za visokošolsko izobraževanje. Ideja je, da prispevate denar k načrtu, ki ga lahko uporabite za plačilo kvalificiranih stroškov študenta na določeni, primerni šoli. 529 načrt lahko odprete za vse odrasle ali otroke v vaši družini ali celo zunaj vaše družine.

Vrste 529 načrtov

529s so na splošno kategorizirani kot predplačni načrti ali varčevalni načrti. S predplačniškimi načrti lahko predhodno plačate vse ali del stroškov. Če se študent odloči, da se bo udeležil druge šole, ki izpolnjuje pogoje, se sredstva še vedno lahko uporabljajo za kvalificirane stroške. Vendar pa je odvisno od tega, kateri načrt imate, morda kazen za ta prenos sredstev.

529 varčevalni načrti pa so po drugi strani podobni pokojninskemu računu, pri katerem so vaši prispevki vloženi v izbrane vzajemne sklade ali vrednostne papirje. Vrednost računa bo nihala glede na uspešnost osnovnih naložb.

Kdo deluje 529?

Vsako vrsto 529 načrta lahko določijo države in upravičene institucije. Te vključujejo šole, univerze, poklicne šole ali druge višješolske šole, ki sodelujejo pri zvezni pomoči študentom. Šola, ki vas zanima, vam lahko pove, če so upravičeni do sprejemanja 529 sredstev in če imajo svoj lastni načrt. Če pa ne delujejo, ne skrbite, vsaka država ima zdaj vsaj en načrt, v katerem lahko sodelujete.

Vpis v 529 se lahko opravi neposredno pri upravljavcu načrta ali prek neodvisnega borznega posrednika ali finančnega svetovalca. Razumite, da ima vsak načrt različne funkcije in koristi, zato je pomembno, da opravite nekaj raziskav pred vpisom v eno. Na dnu te strani bom vključil povezavo v zabeleženih prikazih na priročno 529 orodje za primerjavo načrtov in iskalno orodje za 529 primernih šol.

Kako deluje 529

Mnogi ljudje verjamejo, da če prispevajo k državnemu načrtu, da mora študent obiskati šolo v tej državi. V večini načrtov lahko izberete katero koli šolo, ne glede na to, kje živite ali katere države ali institucije upravlja načrt! Lahko živite v Kaliforniji, vlagate v načrt Floride, vendar pošljete študenta v Severnokorejsko šolo. Torej, ne spadaj na napačno prepričanje, da je državni sponzoriran načrt 529 samo za tiste, ki želijo poslati študenta v državno šolo.

Prednosti načrta

529s ponujajo nekaj lepih prihrankov, ker prispevki in zaslužki rastejo brez davka. Sredstva v 529 se obdavčijo le, če umik s računa presega skupni znesek kvalificiranih izdatkov za izobraževanje. Morda boste lahko prejeli nekaj dodatnih davčnih ugodnosti, če vlagate v načrt, ki ga sponzorira vaša matična država.

Drugi razlog 529 je tako priljubljen, ker ponuja fleksibilnost. V 60 dneh lahko preusmerite sredstva iz enega na drugega v načrt, ne da bi kaznovali. Študent ali imenovani upravičenec se lahko vedno spremeni v drugega člana družine upravičenca. Torej, če se otrok, ki ga varujete, odloči, da postane naslednji svetovni prvak, ne bo šel na kolidž, ne skrbi!

Kdo lahko prispeva in koliko

Za udeležence ali študente ni omejitev dohodka ali starosti. Vsakdo je upravičen do izkoriščanja 529 načrta. Najvišji znesek, ki ga lahko prispevate, se dejansko razlikuje od načrta do načrta, vendar je več kot 300.000 $ na študenta v številnih državnih načrtih.

Ni letne omejitve, koliko lahko prispevate. Vendar, kot sem omenil, prispevki ne smejo presegati zneska izobraževalnih stroškov, ki jih bo študent potreboval. Če niste prepričani, kako izračunati ta znesek, se obrnite na ustrezno šolo za skupno oceno upravičenih stroškov za študenta.

Kateri stroški so kvalificirani

Kvalificirani stroški, ki jih je mogoče plačati z 529 prihrankov, vključujejo šolnine, honorarje, knjige ter vso potrebno opremo in opremo za domače naloge. Razumni stroški za sobo in krovu so primerni tudi za tiste, ki imajo vsaj polovico študentov.

Presežni načrti skladov

Tukaj je koncept, s katerim se ukvarjate s presežnimi sredstvi v načrtu 529: če ima upravičenec družinskega člana, ki je potencialni študent, namesto zapreti račun spremenite imenovanega upravičenca na račun na njegovo ime. To vam bo pomagalo preprečiti ali morda zamuditi plačilo davka na podlagi nekvalificiranega umika. Glej publikacijo IRS Publication 970 za seznam sorodnikov, ki so v ta namen upravičeni kot člani družine upravičenca.

Če želite shraniti za izobraževanje otroka ali drugega člana družine, vas pozivam, da odprete načrt 529. Ali morda razmišljate, da se vrnete v šolo za M.B.A., da postanete pilot ali kuhanje razredov. Dokler bo šola, ki jo boste udeležili, upravičena sprejeti 529 sredstev, boste imeli koristi od vzpostavitve in prispevka k 529 načrtu za sebe.

Naslednji teden bom pokril alternativen način za shranjevanje za kolidž z uporabo Coverdell posojil. Ali, če želite več informacij o plačilu za kolidž, glejte to epizodo.

Upravno

Vesel sem, da poslušaš. Če še niste prejeli predstave prek agregatorja podkasta, kot je iTunes, zelo priporočam, da to storite. Prijava na predstavo preko iTunes je popolnoma brezplačna in preprosto pomeni, da vsako novo epizodo dobite takoj, ko je sproščena.

Chi-Ching, to je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje.

Več virov

https://www.savingforcollege.com/

529 Upravičene institucije

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: