5 davčnih nasvetov, ki bi jih morali poznati

Kazalo:

5 davčnih nasvetov, ki bi jih morali poznati
5 davčnih nasvetov, ki bi jih morali poznati

Video: 5 davčnih nasvetov, ki bi jih morali poznati

Video: 5 davčnih nasvetov, ki bi jih morali poznati
Video: Написание 2D-игр на C с использованием SDL Томаса Лайвли 2023, September
Anonim

Hitri nasvet: 5 pomembnih davčnih nasvetov, ki bi jih morali poznati

Davčni nasvet # 1: Če še niste slišali, se IRS digitalno letos dogaja v digitalni obliki - večje količine papirnih davkov ne bodo poslane posameznikom ali podjetjem, kolku, kolku, hooray! Če ste nostalgični za stare oblike šole (ali pa potrebujete vžig za kamin), jih lahko še vedno dobite v lokalnih pisarnah IRS, na spletni strani IRS ali na sodelujočih poštah in knjižnicah. Obiščite www.irs.gov/freefile, da pregledate vse možnosti elektronske prijave.

Davčni nasvet # 2: Rok za vložitev zveznih davkov za leto 2010 je bil podaljšan do ponedeljka, 18. aprila, ker praznik praznovanja Emancipationa pade 15. aprila letos. Čeprav imate v spisu še 3 dodatne dni, ne počakajte, dokler ne mine zadnja minuta! To je pametna poteza za čimprejšnjo zbiranje dokumentov, povezanih z davki.

Davčni nasvet # 3: Če zahtevate podaljšanje roka za vložitev davkov za leto 2010 (z uporabo obrazca 4868), boste imeli do 17. oktobra - vendar ne pozabite, da ne obstaja podaljšanje časa za plačilo davkov. Če dolgujete davke, bo IRS pričakoval vaše promptno plačilo najkasneje do 18. aprila.

Davčni nasvet # 4: Čeprav bi se morali začeti pripravljati na davčni dan, ne bi smeli prijaviti davkov prezgodaj letos! IRS se premešča zaradi sprememb v zadnjem trenutku v davčnem zakonu decembra 2010 in potrebujejo več časa za reprogramiranje svojih računalniških sistemov. Če razčlenite svoje davčne olajšave ali zahtevate odbitke za stroške izobraževanja, ne predajte papirja ali elektronskega davčnega poročila pred sredino februarja (določen datum bo od IRS).

Davčni nasvet št. 5: Če zgornji nasvet ne velja za vas, bo IRS vzel vašo e-datoteko in davčno napoved Free File že 14. januarja. E-datoteka je najhitrejši in najvarnejši način za vračilo davka.

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: