401 (k) Posojila

401 (k) Posojila
401 (k) Posojila

Video: 401 (k) Posojila

Video: 401 (k) Posojila
Video: What They DON’T Tell You About LOANS From Your 401k 🤯 2023, September
Anonim
Image
Image

Q. Razmišljam o posojilu iz mojega vloženega 401 (k) načrta za delo, da bi odplačal dolg od 6.000 dolarjev za kreditno kartico. APR (letni odstotek) na moji kartici je visok pri 17%, in rad bi se ga znebil. Jaz sem v mojih zgodnjih tridesetih, tako da mislim, da imam dovolj časa, da bi se spremenila. Ali je to pametna poteza?

A. Kot privlačno, kot bi se morda sposodilo od vašega 401 (k), da bi izbrisali svoj dolg z visokim obrestnim merilom, je bolje, da upoštevate svoje meje za upokojitev. Rađenje vaše 401 (k) je lahko nevarno za vaše bogastvo! Če na koncu izgubite službo ali zapustite svojega delodajalca, preden se izplača posojilo 401 (k), je treba stanje takoj vrniti. Če je ne morete plačati (in so mlajši od 59 let), se neporavnani znesek šteje za predčasno umik, ob upoštevanju običajnega dohodka plus 10-odstotno kazen. To boli!

Namen pokojninskega računa je financiranje vaše upokojitve. Torej, tudi če menite, da je vaša zaposlitev trdna, upoštevajte te alternativne načine za reševanje svojega dolga:

  1. Pridobite osebno posojilo z nizko obrestno mero pri lokalni kreditni uniji ali na spletnem mestu posojilodajalcev, kot je lendingclub.com.
  2. Prijavite se za kreditno kartico z nizko obrestno mero, ki vam omogoča prenos visokega obrestnega salda.
  3. Nastavite agresiven cilj, da nehate uporabljati kartico in odstraniti dolg. I crunched številke: Lahko pobrisati svoj dolg s plačilom 300 dolarjev na mesec, ali 70 dolarjev na teden, za dve leti.

Če želite več o pridobitvi posojil iz 401 (k), se prepričajte, da ste prebrali ali poslušali epizodo epizode Money Girl 191.

401 (k) Podoba jajca iz Shutterstock Več nasvetov iz denarja

Priporočena: