3 arhetipi socialnih čudakov

Kazalo:

3 arhetipi socialnih čudakov
3 arhetipi socialnih čudakov

Video: 3 arhetipi socialnih čudakov

Video: 3 arhetipi socialnih čudakov
Video: Страх верой побеждается / Светлые истории 2023, Oktober
Anonim

Veliko vprašanje o socialnih veščinah imam.

"Kako govoriš produktivno in prijateljsko s šefom, katerega dolgočasen pogovor spremeni vsak pogovor v neskončni monolog? Počutim se, kot da moja nezmožnost, da bi se z besedo zgovorila z njim, preprečuje, da bi se mu spoštoval. " -Mariko

Kar me je spomnilo na kup arhetipov, s katerimi se srečujem pri srečevanju ljudi:

Enodelni odgovor-dajalec

Z mojimi prijatelji sem bil na nekem odprtem baru in moj kolega je prinesel pijače. V nekaj sekundah mi pride neki moški in gre: "Hej človek, kaj je narobe?" Sem rekel zdravo. Govoriti morava. Potem me prekinja - "Hej poslušaj, moj prijatelj ti je všeč."

Jaz: "Oh ja? Je tvoj prijatelj dekle ali fant?"

On: "HEY MAN. Nisem v GUYS."

Uh, ok.

Opozarja na prijatelja, pol privlačnega indijskega dekleta. Nisem bil res v njo, vendar sem mislil, da je zelo kul, da je bila agresivna (tudi če je poslala prijatelja, da bi se pogovarjala z mano). Torej grem, kul, z nekaj se bom pogovorila z njo.

Moj prijatelj se vrne, družimo se in nekaj minut kasneje hodim do dekleta. Grem, kaj se dogaja. Ona je kot "hi." Zelo tresna.

Kot … torej … kaj se dogaja?

Njen odgovor: "Nič veliko."

HEY GIRL. To je vaša ideja, ne moja. Nisem želel govoriti, ampak tukaj sem. Zdaj si mi dal enodnevne odgovore?

Gledam okoli, ali smo na Candid Cameraju? In prijatelj stoji tam, zato je jasno, da to ni samo naredil. Spravim še dva motečega odgovora. Končno, pravim, tudi … imam lepo noč.

Odgovarjalci z enim besedami želijo ponovno razmišljati o svojem življenju. Zakaj sem tukaj? Zakaj je ta pogovor tako dolgočasen? Je gravitacija resnična? Sama sem krivila, ker se nisem mogla povezati s temi ljudmi. Mogoče sem jaz! Naj pripravim nove teme pogovorov? Zdaj, kot v mnogih stvareh, jih samo krivim in nadaljujem.

Eno-zgornji

Vsi poznajo eno zgornjo. Najbolj zanimiva stvar je, da se ne bahajo samo o dobrih stvareh, ki se zgodijo. Običajno radi radi uspevajo, kako grozno in težko je njihovo življenje.

Dve osebi še posebej radi delata to: študentje in nove mame.

Študentka: "OMG čutim, včeraj sem spala tri ure."

Študentka št. 2: "To ni nič. V zadnjih 9 dneh sem spal le 2 uri in napisal 3 eseja, 2 nizov problemov in ustvaril novo formulo …"

Nova mama: "Za mojega sina sem imel zelo težko delo".

Nova mama # 2: "Ti !? Bil sem na delu 9 dni. Ni mi bilo dovoljeno ničesar jesti. Skoraj sem umrl! Imeli so ekipo 12 zdravnikov tam."

Eno-zgornji ljudje zmanjšujejo navadne ljudi, da motijo: "Res? Wow "odzivi, ker ni nobenega načina, da bi prišli ven. Vendar, če je seznanjen z drugim One-Upperjem, je resnično eksplozija narcizma. Rad bi poslušal iz bližnjega in poskakoval.

The Rambler

To je najslabše. Postavljate preprosto vprašanje in gredo v 16 minut odgovorov. Tako kot končno pridejo do konca … zadnje besede vodijo do nove zgodbe! Ključni stavki vključujejo: "Torej sem začel to novo službo … no to ni res o delu, ampak stvar je, ko sem se prvič preselila v New York …" [zgodba o New Yorku].

Zaradi neučinkovitih socialnih veščin nekaterih bralcev IWT sem moral razviti sposobnost, da se hitro izločim iz situacij. Še vedno, na nedavnem potovanju v SF, sem srečal fanta, ki mi ne bi dovolil, da grem na TRETJE MINUTE. Ne glede na to, kako prefinjena moja izhodna strategija, me je ohranil s svojim verbalnim žarometom traktorja.

Na koncu sem ga moral izklopiti s tem. Oprosti, toda moram oditi. Moj prijatelj me je čakal 30 minut. «Zaustavil se je in v trenutku minljive svetlobe je spoznal, da je govoril neprekinjeno pol ure. Ko sem odšel, se je obrnil k drugemu.

Rešitev: Iščete načine, kako se ubiti. (Prav tako preverite ta videoposnetek o napakah v govoru in kako končati svoje stavke z močjo.)

Moji najljubši načini za izboljšanje socialnih veščin:

Tukaj je nekaj načinov, kako priti okoli teh situacij.

  • Takoj neodgovornost: 7 ključev naprednih socialnih veščin (25-minutni video)
  • Kako vadite izboljšanje socialnih veščin (4-minutni video)
  • Jaz, jaz, jaz sindrom in zakaj nihče ne bo iskren z vami
  • Govorjenje prehitro - socialne veščine teardown (8-minutni video)
  • Preveč nasmejan - družabne veščine teardown (4-minutni video)
  • Kako popraviti monotonski glas (10-minutni video)
  • Govori preveč agresivno - socialne veščine teardown (7-minutni video)

Vprašanje za vas

Spomnil sem 3 arhetipov socialne disfunkcije: Enodelnega besednega odziva, One-Upper in The Rambler.

Kaj še manjka? Delite svoje zgornje zgodbe.

Priporočena: