2013 osebno leto v pregledu o finančnem samuraju

Kazalo:

2013 osebno leto v pregledu o finančnem samuraju
2013 osebno leto v pregledu o finančnem samuraju

Video: 2013 osebno leto v pregledu o finančnem samuraju

Video: 2013 osebno leto v pregledu o finančnem samuraju
Video: Quiet House, Time to Chat! Topics: Crochet (always), Designaversary, WordPress Migration 2023, Oktober
Anonim
Posadil je drevo Himmayudin mango
Posadil je drevo Himmayudin mango

Srečno novo leto! Čas vedno premakne hitreje, starejše pa dobimo. Nekega dne bom izgubil svoje misli in upam, Čeprav je v mojem pisanju razpravljalo o manj kot 20% mojega življenja, upam, da bo dovolj, da bi ostal 80% živ, če pozabim. Če ne, bodo na tisoče slik, ki jih vsako leto vzamem.

2013 je začela polno obljub in končala pot bolje od pričakovanega. Iskal sem konzervativno 9-odstotno povečanje v S & P 500 na 1.551 po 13-odstotnem letu v letu 2012 in zaprli smo 30 odstotkov! Ko sem bil v prvih štirih mesecih leta dosežen, sem postal bolj nagnjen in postal bolj agresivno, vendar žal žal ni bil dovolj. Zabavno je, da se napovedi nastavijo skozi celo leto, tako da lahko pogledamo nazaj in vidimo, kako se počutimo takrat.

Eden od mojih največjih izzivov skozi celo leto je bilo ohranjanje osredotočenosti. To je preveč enostavno za spanje vsak dan, pokažite ušesne ure na Netflixu, preoblikovajte mojega obraza s krofi, potujte več tednov na koncu in zamegli dneve z veliko prostega časa, ko nimam več dnevnega dela. Kot rezultat sem si zastavil enoletni, tri leta in petletne poslovne prihodke, da bi zmanjšal količino zvonjenja. Do sedaj je tako dobro. Ampak, če sem odkrit, izgubim željo po več denarja. Pravkar me ne zanima več, kar je del razloga, zakaj sem zapustil Wall St. Samo želim, da se počutim koristno.

POSITIVE ZA LETO

1) Preživetje. Lahko bi bilo nekoliko komično, da bi navedli "preživetje" kot # 1 pozitiven za leto, ko imate živahen pasivni dohodek in odloženo odškodnino, toda preživetje je res, v kar je vse v prvih treh letih podjetništva. Ni enostavno zaslužiti nič od nič in leta 2013 je bilo moje drugo leto, a prvo celo leto poskušam, da bi se to zgodilo.

Eden mojih največjih strahov, ki so zapustili Corporate America, je bila možnost, da moja prizadevanja ne bi bila povezana z nagrado. Sem si mislil, morda edini razlog, zakaj sem bil plačan, je bil zaradi ugleda mojega podjetja. To je reklo, nisem čutil, da sem nagrajen sorazmerno s tem, kar sem prinesel, zato sem odšel namesto da bi se pritoževal. Pritožba je najslabša stvar, ki jo lahko naredi nekdo, če ni zadovoljna s svojim položajem. Naredi nekaj ali pa utihni. Če ne bi povečal prihodkov in dobičkov, bi se počutil kot ogromen neuspeh.

Premikanje poti prezgodaj je nekaj, kar se bojim tudi. Ko boste imeli vse, da ugotovite vse, podjetništvo lahko včasih precej otežuje. Od takrat sem imela tudi to zelo močno skušnjavo, da bi se samo vrnila nazaj in se vrnila v polno plačano hišo v Oahuju. To bi bilo popolno enostavno izhodišče, zahvaljujoč mojim starim staršem, ki niso več tukaj. Hawaii je dober življenje, vendar vas bo ujel v samozadovoljstvo. Vsakemu, ki je kdaj poskušal sami narediti samega sebe, dajem norske rekvizite, ko je skušnjavanje, da ne storijo ničesar.

2) Dobičkonosnost poslovanja. Internetno poslovanje je najboljše podjetje na svetu zaradi razširljivosti. Nikoli ne bom zagnala podjetja opeke in malte po izpadu poslovanja na spletu. Stroški se v veliki meri določijo po stroških, vzdrževanju, stroških in načrtovanju strežnika. Prihodki so praktično neskončni glede na ogromno število angleških bralcev na internetu.

Rast prihodkov v letu 2013 je bila zastrašujoča, saj je v letu 2012 prišlo do tromesečnega skoka čez leto 2011, čeprav iz manjše baze. Na srečo so se prihodki povečali za več kot 60%, poslovni prihodki pa so se povečali še bolj zaradi operativnega vzvoda. Če lahko ohranim ravno rast prihodkov v letu 2014, bom srečen, ker obstaja toliko eksogenih dejavnikov, ki vstopajo v internetno podjetje, ki je brez mojega nadzora. Promet na spletnem mestu je bil na Luni v 1H13 skokovit samo, da se normalizira v 2H13.

Raven prihodkov je dovolj, da skrbi za družino štirih v San Franciscu, ki temelji na mojih lastnih standardih. Preden pride ta družina, bom agresivno prihranil čim več. Vse, kar lahko naredim, je ohraniti doslednost, poiskati najboljše izdelke, osveščati, prositi za svojo podporo in upati na najboljše.

2013 Case-Shiller rast domače cene po mestu. SF + 24% YoY.
2013 Case-Shiller rast domače cene po mestu. SF + 24% YoY.

3) osebne finance. Upajmo, da so vsi imeli odlično leto v osebnih financah, zahvaljujoč ogromnemu trgu bull! Moja neto vrednost se je povečala za približno 32% - 42% po moji plošči osebnega kapitala. Ali je še kdo drug zasvojen z obtičanjem s spletno mrežo? Igranje z vsemi spremenljivkami in izračuni je zabavno, ko zaslužite.

Razpon je odvisen od vrednosti, ki jo želim dodeliti mojim lastnostim. To je največja rast neto vrednosti od leta 2007 in veliko večja, kot sem pričakovala, ker nisem več v fazi rasti svojega življenja. Moj bogey je za manjše tveganje, 10-odstotno neto vrednost za letno povečanje, zato sem zelo skeptičen glede trajnosti tega povečanja.

Rast neto vrednosti je sestavljena iz:

* 60-odstotna rast prihodkov v mojem elektronskem poslovanju, ki se v zadnjih treh letih vrednoti v višini 2,7-odstotnega letnega prihodka. Množenje vrednotenja je subjektivno, vendar osebno ne bi prodal mojih prihodkovnih tokov za nič manj kot 3X večkrat, ker imam ton zabave, denarni tok je enakomeren in operativne marže so visoke. Če sem prodal vse svoje spletne lastnosti, ne vem, kaj bi naredil z vsem svojim prostim časom. Poslovanje je, kjer sem večino svojega časa preživel in vrednotenje je zdaj pomemben del moje neto vrednosti, o čemer bom od zdaj naprej razpravljal še malo.

* 30% - 60% povečanje lastniškega kapitala zaradi 15% - 30% povečanje cen nepremičnin, odvisno od vrste in kje. Odločil sem se, da bom uporabil 15-odstotno povečanje mojih izračunov in tudi Zillowu vzel 15-odstotni popustocene. Država kot celota je pokazala 13,6-odstotno povečanje cen nepremičnin za 13,6%, zato menim, da je uporaba 15-odstotnega števila konservativna, saj so stvari v tem območju na območju SF Bay. V enem poročilu so cene stanovanj Palo Alto 40% višje kot leta 2006. Objavil bom članek o posledicah agresivnih zvišanj cen stanovanj v mestu. Facebook, Cvrkutati, Google so na vrhuncu in sem prepričan, da bodo najemnine in cene stanovanj v letu 2014 še naprej porasle za vsaj 5%.

* 25-odstotno povečanje lastniških deležev. Delam svojo IRA kot sklad za zavarovanje pred tveganji, pri velikih stavah, pri odhodu in iz položaja, pa tudi pri varovanju, ki ni najboljši na trgu bull. Moja IRA je približno 16%, kar je dobro v primerjavi s splošnim indeksom hedge skladov (HDG + 5%), vendar je slabo v primerjavi s S & P 500 + 30%. Preostanek moje izpostavljenosti iz naslova lastniških instrumentov je v strukturiranih zapisih, povezanih z indeksi z negativno zaščito. Če še vedno pride do recesije, želim še vedno zaslužiti denar.

* Sredstva brez tveganja so okoli 7% zaradi 3-odstotnega povečanja dohodka CD-ja in nekaterih presežnih prihrankov, ki jih še ni treba vlagati. V zadnjih dveh letih nisem kupil enega CD-ja in v tem časovnem obdobju sem investiral toliko, kolikor sem lahko na borzo, P2P ali alternativne naložbe.

Moja neto vrednost se je povečala za približno 7X več kot moj dohodek, ki je hkrati zastrašujoč in super. Del razloga za tako veliko večkrat je, ker moj dohodek ni tako velik, kot je bil nekoč, vendar je še vedno boljši od udarca v očesu. Prosimo, zgradite svojo finančno oreh, tako da vaš denar deluje za vas, tako da vam ni treba. Nepremičnine so še vedno moj najljubši razred premoženja.

4) Ravnotežje. Z lahkoto priznam, da imam težkoholične težnje, ki jih povzroča strah pred zlomom zaradi mojega vzgoje v tujini. Slike revščine, ki so odraščale v Maleziji v poznih osemdesetih letih in dvajset obiskov na Kitajskem in v Indiji v 90-ih in 00-ih letih, so pogosto v mislih. Čutim stalno krivdo, da bi lahko odraščal v Ameriki po srednji šoli. Zakaj sem dvignila dva starša, ki so dovolj varčevali, da bi mi omogočili, da gredo na kolidž, medtem ko milijoni drugih otrok sploh nimajo možnosti končati srednjo šolo? Zakaj me je rekruter izbral iz številnih enako ali bolje kvalificiranih kandidatov za prvo zaposlitev? Kako sem za vraga trajal 13 let pri financah, ko je v tem času bilo več kot 25 krogov odpuščanj? In tako naprej…

Krivica me dela bolj težko, kot bi morda potrebovala, ker se nikoli ne počutim, kot da bi si zaslužil ničesar. Bil sem samo srečen in srečen ni čudovita lastnost. Podjetništvo mi je dalo ravnovesje, ker sem končno čutil, da sem v celoti navdušen nad mojimi prizadevanji. Vem, da ne bi bilo danes, če ne bi preživel ure, ki je v zadnjih 4,5 let pisal tri do štiri članke na teden. Vem, da je Yakezie Network pomagal ostalim blogerjem, da se držijo svojih spletnih mest dlje, kot bi jih imeli. Vem, da je YakezieNetwork.com, finančno oglaševalsko omrežje, v celoti odvisno od mene, da bi šel. Doslej nisem naredil odličnega dela pri promociji, ker mislim, da je to absolutna brezžična (študija primera). Kdo ne bi želel na spletu več sto ali tisoč dolarjev? Če ne uspe, potem sem v redu s tem, ker je bilo vse moje neuspeh.

Podjetništvo mi je radovedno dovolilo, da delam manj ur na dan, se počutim manj krivde in v svojih prizadevanjih vidim več usklajenosti. Vse tri enake sreče. Še vedno je veliko sreče, vendar je do sedaj srečanje v manjšinskem taboru. Moj napetostni meter je gibal med 1-3 od 10 v letu, v primerjavi z 7 od 10, medtem ko sem delal. Edina stvar, ki me zdaj poudarja, je, da se moje spletno mesto ne bo pravilno naložilo, ker razmišljam o vaši uporabniški izkušnji.

5) Družina. Leta 2013 sem lahko preživel več časa s svojo družino, ki je vsako leto največja prednostna naloga. Eden mojih najljubših spominov je imel lepo dvourno pogovor s sestro o življenju ob zajtrku. Ne spominjam se, ko smo nazadnje govorili več kot eno uro.

Še en odličen trenutek je bil, da bi šel z mojim očetom v Warriors košarkarske igre. Prišel je na obisk dveh mesecih z mojo mamo, nato pa se je vrnil še naslednji mesec, ker so ga Warriors dosegli v playoffu! Morali smo videti vse tri tekme proti Spursu in to je bilo najboljše! Moji starši, moja sestra in jaz nikoli nisem živela v istem stanju, odkar sem zapustila NYC leta 2000, zato je dobro, da se povežem pogosteje zdaj, ko sem brezplačen.

Potrošnja sedmih tednov v Oahu in tri tedne v New Yorku, da bi delno videli mojo družino, mi je resnično pripomogla k temu, da bi živeli na enem mestu resnično po San Franciscu. V letu 2013 sem lahko tudi potovala 12 tednov, prvič po kolidžu.

6) zdravje. Imam to blago obsedenost s težo in telesno pripravljenostjo, čeprav nimam prekomerne teže pri 5'10 , 162 kg, ker sem odraščal kot športnik, ki je bil nekoč zelo prikladen 150-155 lbs in lahko klopi 215 lbs. V preteklosti sem napisal, kako me idealizira težava, in z veseljem sem ves čas lebdela celo leto v obsegu 161-164 lbs z relativno enostavnostjo. Ko sem delal, bi moja teža nihala v razponu od 166-170 kg. To je veliko lažje ostati v obliki, ko lahko igrate tenis ali se odpravite na pohod vsak dan popoldne in ne potrebujete odjemalcev za nekaj sočno stebel z rebrastimi očmi več noči na teden! Oh, kako zamudim zabavne kartice in zabavo strank.

2013 je dvanajst let, odkar sem bil brez bolečine v prsnem košu / išias, zahvaljujoč knjigi Dr. Sarna, Healing Back Pain. Ne zmlem več zob, trpim zaradi TMJ-ja, ali pa imam boleče teniško-golfski komolec kjerkoli. Skozi življenje brez bolečin se sprašujem, kako nas stres ubija! Če nimaš svojega zdravja, morda nimaš ničesar. Morda je bolj zdrava tudi največja nagrada za finančno neodvisnost.

MISE LETA

1) Prodaja knjig. Mislim, da imam zlatar s knjigo "Kako inženiriti svoje odpuščanje: narediti majhno srečo s pripovedovanjem". Študije so dosledno pokazale, da velika večina ljudi ne maram svojih delovnih mest, a ne zapusti zaradi plačila, zdravstvenega varstva in strahu pred dolgotrajno brezposelnostjo. Čutil sem tudi zlato vezane lisice, ker je kdo pustil šest figuro, da bi bil lakotni pisatelj? Vendar sem odšel, ker sem se lahko pogajal o odpravnini in imel zelo jasen načrt. Odpravnina predvideva približno šest let življenjskih stroškov po trenutni stopnji.

Kljub svobodi, da bi naredili več od tega, kar želite, kot vrednostna ponudba za nakup moje knjige, prodaja mojih knjig še vedno ni navdušila s približno 30 prodanimi na mesec v povprečju. Morda je cena 48 dolarjev previsoka? Ampak, kaj je 48 $, ko si lahko pooblastite, da se pogajate potencialno na tisoče dolarjev v odpravi in si vrnete življenje nazaj? Ena od strank je lahko v letu 2013 upravljala ločitev v višini 180.000 USD!

Če ne bi odšel spomladi leta 2012, bi se počutil, kot da sem zapravil dve leti svojega življenja kot piščančje sranje, ker nisem zasledoval mojih podjetniških prizadevanj. Moram narediti mnogo boljše delo pri trženju knjige, pridobivanju podružnic, ki pišejo o karieri, podjetništvu in življenjskem slogu. Povratne informacije, ki sem jih prejela od bralcev, so bile doslej zares pozitivne.

2) Kirurgije. V tem letu sem imel svoj obraz dvakrat! Nekoč sem bil zato, ker sem ustrelil moje ustnice od preveč zabave. Imam hotelskega osebja, ki me je pripeljal do ER in me zasidral. Videti je, da je igla za anestezijo vbrizgana v luknjo, medtem ko se tekočina izlivala v usta, ker ni bilo nobene stene. Imam slike, ampak ne želim vas bruhati.

Druga operacija se je zgodila šele zadnji mesec. V preteklem letu sem imel ta trden kos v desnem licu, ki je končno začel rasti. Boj proti raku, ki ste ga zavrteli in odkrili, da je bila lojna cista. Dermatolog je odprl luknjo na 3/4 palca in začel kopati v mojo lice, da bi izrezal stvar. Rekel je, da ni rakotvoren, ampak bolje varen, kot žal, da ga vzamem, še posebej, ker je bilo neprijetno. Sedaj imam to puckering na obeh koncih, kjer me je zašil, kar bo trajalo štiri mesece. Če bi bil moški model, bi bil jezen! Dobro sem, da sem samo pisatelj.

Moram priznati nekaj čudnega. Z vsakim potovanjem do zdravnika, ki sem se nekako razveselil v bolečini. Tako dolgo se nisem počutil veliko bolečine, da sem začel groziti, kar se bo morda res slabo dogajalo. Te majhne udarce so kot mali potresi, ki olajšajo pritisk, da se velikemu ne bi zgodilo. Hvala, gospod, lahko imam drugega!

3) Preveč finančno konzervativen. Čeprav dobro spim ponoči spoznam, da bo vsaj 25% moje neto vrednosti ostalo nedotaknjeno, sem bil preveč konzervativen pri dodeljevanju sredstev za leto 2013. Moja miselnost je bila za realno 9-10-odstotno povečanje na trgu delnic, tako da so moja stališča IRA IRA odražala ta pogled. Morda iz perspektive "tveganja v nevarnosti" je bila moja uspešnost IRA v redu, ker sem vodil portfelj kot hedge sklad, vendar z absolutnega vidika je bil v primerjavi s indeksom S & P 500 precej slabši. Kaj bi moral storiti je bil kupiti trojni vzvodni ETF-ji!

Ko sem napisal "Ne ustavi Fortune Hunting", je bila delovna naloga izziv za mene, da bi tvegal več tveganj. Namesto da bi obdržal običajne zaloge od 50.000 do 100.000 ameriških dolarjev, sem skrivaj zahteval, da si vzamem 200.000 $ + pozicij, da bi šel za zlom! Če bi nadaljeval z mojim izzivom, bi bil samo v BIDU in SINA 200.000 $, namesto samo ~ 40.000 $. Bik trg samo povečuje moj strah, da bi bil preveč konzervativen. Edino sredstvo, ki me je rešilo, je bilo nepremičnine, kjer sem levered 2: 1. Toda celo 2: 1 je razmeroma majhen vzvod v primerjavi s povprečjem. Za leto 2014 moram biti bolj pohlepen, kar je verjetno, kjer bom res začel pihati gor!

Moj cilj je bil vedno povečati svojo neto vrednost z enako hitrostjo rasti, kot je S & P 500. Mislim, da sem to uspel narediti leta 2013, vendar delnice niso povišale celotnega 30-odstotnega merila rasti. Delnice bodo vedno manj kot 40% moje neto vrednosti zaradi svojih premoženja in sredstev brez tveganja. S spletnim poslovanjem, ki raste do relativno pomembne velikosti, bodo lastniške vrednostne papirje verjetno nikoli več kot 30%, če bo vse ostalo naraščalo.

4) Self Promocija & Outreach. Pri samozaposlitvi sem precej patetičen. Za razliko od nekaterih mojih vrstnikov ne želim nenehno pisati o sebi. Precej rad bi pisal o scenarijih in razmislil o skupni situaciji kot ekipi. Vedno sem navdušen nad ljudmi, ki lahko objavljajo svoje objave večkrat na dan, prikazujejo dolge video monologe in nenehno objavljajo slike o sebi prek družabnih medijev. Nikoli nisem vedel, kaj je "selfie" do poletja!

Če pa bom rastejo, moram sprejeti pristop "pogledati me". Prvi korak je preučevanje mojih prijateljev na Facebooku. En človek objavlja sliko o sebi vsak teden, ko sedi v drugem športnem avtomobilu in dobi nekaj slikovnih in komentarjev.Na sliki nikoli ni dekleta, koga briga? Druga oseba spremeni svojo sliko profila vsak teden, za katero se zdi, da dela veliko pozornosti. Druga prijateljica preveri vsako restavracijo in bar, da prikaže njeno čudovito življenje. Ko postanem bolj udoben pri samopromociji, morda lahko grem zrelejšo pot s TV in radijskimi intervjuji z uveljavljenimi mediji.

Prav tako ne delam ničesar, da bi se bralci naročili preko RSS ali RSS e-pošte. V oknu za komentarje ali na koncu vsake objave ni nobenega pop-up-a, ki vas opomni, da se naročite, niti ni mogoče enostavno preveriti gesla za naročnine. Prav tako sem naredil slabo delo pri oglaševanju mojega zasebnega "četrtletnega" glasila. To sta dve stvari, ki vas motita. Eno posreduje moje objave prek RSS ali e-pošte. Moj zasebni glasilo je vsebina, ki ni objavljena javno, kar naj bi bilo enkrat četrtletje. Vse to pomanjkanje delovanja izhaja iz mojega lenavega odnosa, "Če želite ostati v stiku, se naročite. Če ne, nič več, ker je izbira odvisna od vas"Včasih je treba le malo potiskati. V letu 2014 nameravam v svojem zasebnem četrtletnem glasilu napisati več o naložbenih idejah.

V letu 2013 nisem naredil tako veliko spletnega dosega, kot sem storil leta 2012. V St. Louisu sem se pogovarjal o finančni konferenci blogerjev in nisem šel na nobeno drugo konferenco. Konference so pišu, vendar sem bil prepolno zaposlen, ko sem to poletje opravljal raziskave v Evropi in NYC in to zimo delal v Oahu in Tahoeju.

Skupnost je zelo v pomoč pri zagotavljanju motivacije in podpore, ko ste navzdol ali imate nov izdelek za zagon. Moram narediti boljše delo, da se vključim.

Image
Image

5) Vzdrževanje doma. Ne bi smel vključiti nekaterih vprašanj o vzdrževanju doma letos. Lepa 30-letna Yoshino češnja z rožnatimi cvetovi zunaj moje hiše je to poletje povzročila veliko škode. Njene korenine so prekinile glavno vodno linijo in povzročile ogromno puščanje na pločniku, kar tri dni ni bilo nobene vode v hiši. Moral sem najeti človeka, da bi razbil pločnik, obril koren, namestil kačo in popravil pločnik za 1.600 $ (slika)! Morda bi moral porabiti še en 1000- $ 2000 za ponovitev več cementnih blokov, ker lahko vidim več neenakomernih blokov zaradi korenin.

Jaz sem drevo ljubimec in so posadili tri drevesa letos - drevo pumelo in drevo himmayudin mango nazaj v Oahu (top slika) in mandarino oranžno drevo v SF. Pred mojo hišo sem zasadil tudi mojo Strawberry Tree pred 8,5 leta, ko sem se prvič preselil. Za tiste mestne prebivalce, ki posadijo drevesa pred hišami, pecite na tisoče dolarjev prihodnjega cementnega popravila!

Poleg popravila glavne vodne linije sem moral kupiti novo perilo za 640 $ (Black Friday Sale 200 $ off baby!), Ker je mine minilo po 8 letih. Prav tako razmišljam o grizenju krogle in nakupu nove 4.000 $ + Thermador Professional enojne pečice, ki ustreza mojem razponu, ker se LCD-plošča več ne vklopi. Ne morem verjeti, da so Thermador Professional pečice tako drage, vendar se želim ujemati z drugimi napravami.

NAPREJ!

Leto 2013 je bilo leto, v katerem se je izplačalo vse trdo delo za izboljšanje naših osebnih financ. Ponosni smo na naše dosežke in si vedno prizadevati zaščititi, kar smo naredili. Če gradite svojo finančno orožje mimo prečnega preseka, resnično nikoli ne bo treba delati znova, dokler se gospodarstvo ne implozira.

Tema za leti 2014 in 2015 je še vedno usklajena. Všeč mi je, da mislimo, da smo točno tam, kjer želimo biti zaradi naših lastnih prizadevanj. Nič nas ne more resnično prizadevati za spremembo, razen če smo dovolj vznemirjeni, da naredimo potrebne korake.

START ONLINE BUSINESS

Že več kot šest let sem že začel, zdaj pa dobivam dober pasivni in aktiven tok prihodka na spletu. Najboljših 1% vseh delovnih mest na spletu ustvarja 31% celotnega prometa in prihodkov.

Nikoli nisem mislil, da bom lahko zapustil svoje delo leta 2012 samo tri leta po začetku. Toda z začetkom enega finančnega kriza v letu 2009 dejansko naredi več kot moj celoten pasivni dohodek, ki je potreboval 15 let za gradnjo. Če uživate v pisanju, ustvarjanju, povezovanju z osebami na spletu in uživanju več svobode, poglejte, kako lahko v 15 minutah nastavite spletni dnevnik WordPress z mojim korakom po korakih.

Spletno mesto lahko začnete zraven ničesar in lahko ustvarite veliko dodatnega dohodka. To je pravi primer.
Spletno mesto lahko začnete zraven ničesar in lahko ustvarite veliko dodatnega dohodka. To je pravi primer.

Posodobljeno za leto 2017 in pozneje.

Priporočena: