15 pravil IRA, ki bi jih morali poznati

Kazalo:

15 pravil IRA, ki bi jih morali poznati
15 pravil IRA, ki bi jih morali poznati

Video: 15 pravil IRA, ki bi jih morali poznati

Video: 15 pravil IRA, ki bi jih morali poznati
Video: Избегайте этих 20 туристических ошибок при посещении Канкуна и Мексики 2023, Oktober
Anonim

Letos je pravi čas, da postanete resni glede financiranja vaše upokojitve. Pametno je, da uporabite račun za upokojitev, da boste lahko gojili jajce, ker bodo davčne ugodnosti, ki jih ponujajo, omogočile, da bo vaš denar šel še dlje. Nekateri ljudje bi se lahko izognili uporabi računov za upokojitev, ker se lahko zdijo pravila zmedena - v resnici dobim več vprašanj o pokojninskih računih kot katera koli druga tema osebnih financ. Zato sem posvetil poglavje 7 moje nove knjige, Smart Girl's pameten premakne, da raste bogat, na vse, kar morate vedeti o različnih vrstah upokojitvenih računov, ne glede na to, ali ste zaposleni, samozaposleni ali brezposelni. V tem članku bom zajemal 15 glavnih pravil, ki bi jih morali poznati o individualnih določbah o upokojitvi ali IRA.

Pravilo IRA IRA: Prispevki k tradicionalni IRA so odbitni.

Na splošno vam ni treba plačevati davkov na prispevke, ki jih vložite v tradicionalni IRA. Davek na vaše prispevke in rasti računa se odloži, dokler ne naredite umikov v določenem prihodnjem datumu.

Pravilo št. 2 IRA: Prispevki k Roth IRA niso odbitni.

To je nasprotje tradicionalne IRA, ker morate vnaprej plačati davek na denar, ki ga prispevate k Roth IRA. Vendar pa se lahko vaši prispevki in zaslužki popolnoma umaknejo, ko se upokojite. Če želite izvedeti, ali je tradicionalna ali Roth IRA najboljša za vas, preberite moj prejšnji članek, Ali naj imam tradicionalno ali Roth IRA?.

Pravilo št. 3 IRA: Morate imeti zasluženi dohodek, ki bi prispeval k IRA.

Če imate med letom obdavčljivo nadomestilo - kot so plače, plače, nasveti, dodatki, provizije in prihodki iz samozaposlitve - imate pravico prispevati k tradicionalnemu ali Roth IRA. Za leti 2010 in 2011 lahko prispevate znesek, ki ustreza vašemu obdavčljivemu nadomestilu do 5000 USD ali do 6.000 USD, če ste starosti 50 let ali več.

IRA Pravilo št. 4: Mladoletniki lahko imajo IRA.

Vsakdo z zasluženim dohodkom lahko prispeva k IRA, ne glede na starost. Torej lahko otroci prihranijo za upokojitev takoj, ko dobijo prvo zaposlitev za krajši delovni čas. Lahko prispevajo toliko, kolikor si zaslužijo, do najvišje meje 5000 dolarjev za leti 2010 in 2011.

Pravilo 5 IRA: Zakonci brez zaslužka lahko imajo IRA.

Če ste poročeni in vložite skupni davčni obračun in samo eden od vas ima odškodnino, lahko oba imata IRA.

Če ste poročeni in vložite skupni davčni obračun in samo eden izmed vas ima dohodek, imate lahko IRA. To pomaga nezaposlenemu ali zakoncu, ki ostane na domu, razen za upokojitev.

IRA Pravilo št. 6: IRA ni mogoče skupno imeti.

Vsi pokojninski računi morajo biti v lasti posameznikov, tudi če ste poročeni. In ti ne smejo mešati sredstev, tako da prekinete denar za upokojitev ene osebe v račun za upokojitev druge osebe.

Pravilo št. IRA I: Ne morete financirati IRA za nekoga drugega.

Vsak lastnik računa za upokojitev mora biti sposoben odpreti in prispevati k IRA. Zato starš ne more pokriti račun za upokojitev v imenu otroka, na primer.

Pravilo 8 IRA: Ne morete prispevati k Roth IRA, če je vaš dohodek previsok.

Znesek, ki ga lahko prispevate k Roth IRA, se zmanjša ali odpravi, ko vaš dohodek doseže določene omejitve. Enotni davkoplačevalci ne morejo spremeniti prilagojenega bruto dohodka, ki znaša 120.000 USD ali več. Odtok Rotha za poročene osebe, ki vložijo skupno davčno napoved, znaša 177.000 dolarjev.

IRA Pravilo št. 9: Vaš Roth IRA lahko sedi v prostem teku.

Če ste v preteklosti prispevali k Roth IRA, zdaj pa preveč denarja, da bi bili upravičeni, čestitamo! Toda ne dovolite, da bi to preprečilo prihranek zaradi upokojitve - lahko namesto tega odprete in prispevate denar tradicionalni IRA. Če vaš prihodek pade pod Roth cutoff v prihodnosti, lahko začnete ponovno prispevati k istemu Roth IRA.

IRA Pravilo št. 10: Zahteva za prispevek IRA ni minimalna.

Izberete, ali želite prispevati k IRA vsako leto ali ne. Če ne prispevate tradicionalno in Roth IRAs ostanejo odprta za nedoločen čas.

IRA Pravilo št. 11: lahko izplačate prispevke iz Roth IRA brez kazni.

Ker vnaprej plačujete davek na Roth IRA prispevke, jih lahko odvzamete brez kazni. Prepričajte se, da ne vračate zaslužka na računu, ker bi to veljalo za zgodnji umik, obdavčen z dohodnino in 10-odstotno kazen predčasnega odvzema.

Pravilo 12 IRA: Imate lahko več kot eno IRA.

Lahko se odprete in prispevate k čim večjemu številu tradicionalnih in Roth IRA-jev. Vendar vaši skupni prispevki k vsem tem ne morejo presegati letne dopustne meje (kar je 5000 dolarjev za večino ljudi, mlajših od 50 let). V istem letu lahko ustvarite katero koli kombinacijo prispevkov, kot je 1.000 dolarjev Roth IRA in 4.000 dolarjev tradicionalnemu IRA.

Pravilo # 13 IRA: lahko prispevate tako na IRA kot na račun za umik na delovnem mestu.

Lahko prispevate k pokojninskemu načrtu na delovnem mestu - na primer 401 (k), 403 (b) ali 457 - in še vedno največ prispevkov k IRA v istem letu. Vendar, če imate vi ali vaš zakonec načrt za upokojitev na delovnem mestu, se lahko davčna olajšava za prispevke IRA zmanjša ali odpravi, odvisno od vašega dohodka.

IRA Pravilo št. 14: Izgube tekočih IRA niso odbitne za davke.

Na obdavčljivem posredniškem računu se lahko naložbene izgube uporabijo za izravnavo naložbenih dobičkov vsako leto - vendar to ne velja za IRA.

Pravilo št. 15 IRA: Imate dodaten čas za prispevke IRA.

Imate do aprila po davčnem letu, da prispevate IRA. Na primer, če želite za financiranje svoje IRA za leto 2010, imate do 18. aprilath leta 2011, da to storijo.

Torej, kaj čakate? Ob IRA vam daje popoln nadzor nad računom in prilagodljivost, da izbirate med široko paleto naložb. Nikoli ni prepozno, da začnete dajati denar za varno in srečno upokojitev. Več nasvetov iz denarja

Priporočena: