10 povezav, da vas sprehodimo skozi današnjo finančno krizo - in da boste pametnejši od 99% drugih ljudi

10 povezav, da vas sprehodimo skozi današnjo finančno krizo - in da boste pametnejši od 99% drugih ljudi
10 povezav, da vas sprehodimo skozi današnjo finančno krizo - in da boste pametnejši od 99% drugih ljudi

Video: 10 povezav, da vas sprehodimo skozi današnjo finančno krizo - in da boste pametnejši od 99% drugih ljudi

Video: 10 povezav, da vas sprehodimo skozi današnjo finančno krizo - in da boste pametnejši od 99% drugih ljudi
Video: Let's Play PC Building Simulator (Session 3 ) - YouTube 2023, Oktober
Anonim

V redu, fantje. Prejel sem veliko e-poštnih sporočil o tem, kaj se dogaja z gospodarstvom in rešitvijo, zato sem mislil, da bom sestavil seznam člankov, ki jih berem v zadnjih dveh tednih. Sem dodal svoj komentar na spodaj, plus povezave do stvari, ki sem jih napisal, ki se strinjajo / se ne strinjajo z vsakim člankom. Moja ugibanja: če berete te povezave, boste bolje razumeli ekonomijo kot skoraj vsakdo, ki ga srečate na ulici. (Še posebej neredi, ki sem jih v zadnjem času poslušal, ki so prepričani, da bodo ZDA (1) stekle v stečaj, (2) začeti lastništvo vsake hipoteke v državi in (3) misliti, da bo celoten finančni sistem ", "Karkoli to pomeni.)

* * * 1. Prezrite senzacionalistične medije Gawker potegne eno najboljših del poročanja o reševanju. Ko sem napisal Medij je navidezno slab pri napovedovanju in sem bolan od tega, sem poudaril, kako različna poslovna medijska točka daje krepko napovedi, da je popolnoma napačna in nikoli ne odgovarja.

V tem primeru je družba Fortune poudarila AIG kot eno od "10 zalog za nakup zdaj". Ko so se kasneje opravičili, so objavili "Najboljše zaloge za leto 2008", ki jih, kot poudarja Gawker, vključujejo … Merrill Lynch.

2. Presenečenje sklada hedge? To je kot presenečenje s tuni, le še slabše: skladi za hedge kupujejo vlagatelje v denar. Mnogi ljudje niso slišali o izplačilnih klavzulah za zavarovanje hedge skladov, kar v bistvu pomeni, da lahko danes privlačni investitorji (npr. Univerze, pokojninski skladi in resnično bogati ljudje) danes umaknejo denar (torek, 29. 9. 2008). Če se to zgodi, nihče ne ve, kakšne posledice bi lahko bile, vendar bi verjetno bile zelo slabe. Pred tem sem že napisal, zakaj so hedge skladi previsoki za vlagatelje.
2. Presenečenje sklada hedge? To je kot presenečenje s tuni, le še slabše: skladi za hedge kupujejo vlagatelje v denar. Mnogi ljudje niso slišali o izplačilnih klavzulah za zavarovanje hedge skladov, kar v bistvu pomeni, da lahko danes privlačni investitorji (npr. Univerze, pokojninski skladi in resnično bogati ljudje) danes umaknejo denar (torek, 29. 9. 2008). Če se to zgodi, nihče ne ve, kakšne posledice bi lahko bile, vendar bi verjetno bile zelo slabe. Pred tem sem že napisal, zakaj so hedge skladi previsoki za vlagatelje.

3. Imamo kratkoročne spomine. Če menite, da se zgodovina ne ponavlja, ste mrazi. Dejansko je pred desetimi leti ta mesec dolgoročni kapitalski kapital, velik hedge sklad, skoraj povzročil globalni finančni zlom. Toda tukaj smo - z istimi besedami, ki jih bočnejo. Ali kdo res misli, da investicijski bankirji v prihodnosti ne bodo plačali enake plače? Ali se ne bomo postopoma vrnili v ogromno izvršilno nadomestilo? Kljub temu, kot sem poudaril prejšnji teden, nič od tega ni pomembno za posameznega vlagatelja. Pomembno je, da izbere pravo strategijo in jo drži.

4. Kaj lahko učimo od Warren Buffett Ogromen, dolg intervju Warren Buffett. On je človek. Preberi to. Veliko vas poučuje o dolgoročnem vlaganju in priznanju, kar veste - in ne vem. Opomba: Pravkar sem naročil to novo knjigo o Warren Buffettu.

5. Če kupite več? Prodaja več? Nekaj! "Ali naj umaknem denar iz mojega 401 (k)?" Ko sem po tej osebi poslal to povezavo, sem vedel, da moram to preveriti. V članku 24-letni Bodie Partsch skrbi za gospodarstvo in razmišlja o umiku denarja iz svojega računa za upokojitev in rekel: "Lahko bi imel denar, ki sedi v kozarcu na svojem kuhinjskem štedilniku. To bi bilo varnejše kot v mojem 401 (k), "je dejal. BAD MOVE! Tukaj je citat moje prihajajoče knjige:

V zadnjem času je skupino, imenovano Dimensional Funds, preučevalo uspešnost S & P 500 od januarja 1970 do decembra 2006, v tem času pa je letni donos na trgu znašal 11,1%. Prav tako so opazili nekaj čudovitega: od teh 36 let od 1970 do 1986, če ste zamudili 25 dni, ko je borzni trg izvedel najboljše, bi se vaš donos zmanjšal z 11,1% na 7,6%, kar je žaljiva razlika.

Zdaj, če bi le vedeli najboljše dni investiranja pred časom.

Toda, seveda, ne morete. Poskusi, da je trg na norce. Zato skrbno in metodično vlagate v vlaganje, čim bolj zavestno porabo.

To povezavo bom dodal tudi iz JLP-ja: Izgleda, da Market Turmoil izkrivlja mlade vlagatelje, kjer ugotavlja:

Ali ni nora, kako ravnamo ravno nasprotno od tega, kar bi morali početi? Če se je borzni trg povečeval, gor, UP, bi ljudje skočili v levo in desno - v bistvu kupovali prekomerne zaloge. Zdaj, ko je trg na spustu, ljudje sedijo na stranskih tleh.

6. Cool vizualizacije podatkov o gospodarstvu New York Times ponuja izredne vizualizacije podatkov, ki vam omogočajo nov pogled na novice. Oglejte si, kaj kupujejo vaši globalni sosedi in leto težkih izgub. Od prvega:

Kako ljudje porabijo svoj diskrecijski dohodek - denar, ki gre v oblačila, elektroniko, rekreacijo, gospodinjstvo, alkohol - je odvisno od tega, kje živijo. Ljudje v Grčiji porabijo skoraj 13-krat več denarja za oblačila kot pri elektroniki. Ljudje, ki živijo na Japonskem, porabijo več za rekreacijo, kot pa v kombinaciji z oblačili, elektroniko in gospodinjskimi izdelki. Američani porabijo veliko denarja za vse.

7. Q & A: Kaj je Pravzaprav Pojdite z bailout? Če ne razumete točno, kaj se dogaja, to je zato, ker nihče ne. Ampak obstajajo nekateri odlični pregledi finančnega stanja, ki plava okoli. To mi je všeč Suza Orman, kjer ljudem pripoveduje naslednje:

  • Kaj storiti z dolgom 100.000 dolarjev in 39k dolarjev na leto?
  • Velika napaka prvič homebuyers naredi. (Namig: $ 1,500 najemnina ni enaka hipoteki v višini 1500 USD.)
  • Kaj storiti, ko vrednost vašega vzajemnega sklada pade s 120.000 $ na 88.000 $.
  • Ali bi morali držati zaloge v tem burnem okolju?
  • Kako kupiti avto (s tem se ne strinjam).

Prav tako mi je všeč ta pregled NY Timesovega kolumnista Davida Leonhardta. Če vam je všeč avdio, preverite ta odličen program iz tega ameriškega življenja. Nazadnje, prejšnji teden sem se povezal s to odlično razlago tržne krize na blogu Freakonomics.

8. Kaj Gmail ima s svojim denarjem Pred kratkim sem razmišljal o tej objavi na tech blogu. Prikazuje zgodnje skice / modele Gmaila, in kar si zavedaš, da jih gledamo, je, da vidimo le končni rezultat, ne pa izdelavo klobas v zadnji sobi. Enako velja za bogate ljudi: slišimo o ljudeh, ki gredo na 50.000 dolarjev medenih tednov ali vožnje popolnoma novega Mercedesa, vendar ne vidimo trdega dela za njim. To je pomemben koncept, ki se danes razkriva v današnjem gospodarstvu: mnogi ljudje, ki so vozili drage avtomobile in kupovali drago hišo, si tega niso mogli privoščiti. Ljudje, ki so tiho zbirali bogastvo, bodo naredili veliko bolje. Preberite več o tem v eni od mojih najljubših knjig o osebnih financah, The Next Door Millionaire. (Btw, če pred kratkim niste kupili nekaj dobrih finančnih knjig, ali kaj drugega, kar vam bo pomagalo, da boste svoje prihodke spremenili v več denarja, da boste lahko dosegli svoje cilje - preberite to.)

9. Ne pustite prijateljem, da se Moroni Ne pustite, da so vaši prijatelji idioti. Če ste prebrali to spletno mesto, ste verjetno razumeli, da imate 20, 30 ali 40 let, preden potrebujete svoj denar, vam daje veliko prilagodljivosti za dolgoročno vlaganje, tudi z velikimi ali manjšimi nakopičmi na trgu. Toda s temi strašnimi naslovi vsak dan, kot da so ljudje postali slepi, a zelo pismeni zombiji, ki se brez cilja tiču iz enega časopisa v drugega. Biti neumna se ne osredotoča samo na napačne stvari, slaba finančna odločitev in nato vrže roke in se sprašuje, zakaj nimate dovolj denarja nekaj let kasneje. Če imate samo eno zalogo - še posebej, če je delodajalčeva zaloga - potem ste bedak. Če hočeš kupiti hišo v višini 1 milijon dolarjev brez raziskav, ker misliš, da je to dobra naložba, si bedak. Če se ne zavedaš, da ti dragi, brezvredni vzajemni sklad stanejo več deset tisoč dolarjev v življenju, si bedak. Skrbite za stvari, ki jih lahko nadzorujete, ne pa za naslove.

10. Pridobite več bralnega gradiva Želite več povezav? Vsak dan posodabljam svoje okusne zaznamke, še posebej razdelek o financah.

* * *Upam, da je to pomagalo. Mislim, da bom naredil live video / webchat naslednji teden. Kaj misliš? Bi se udeležili?

Priporočena: