10 DIY Home Hacks Vsak 30-Nekaj bi morali vedeti

Kazalo:

10 DIY Home Hacks Vsak 30-Nekaj bi morali vedeti
10 DIY Home Hacks Vsak 30-Nekaj bi morali vedeti

Video: 10 DIY Home Hacks Vsak 30-Nekaj bi morali vedeti

Video: 10 DIY Home Hacks Vsak 30-Nekaj bi morali vedeti
Video: Arıza 11. Bölüm 2023, September
Anonim

V 30-ih letih? Čas je za obvladovanje teh običajnih trikov na domu.

Dragi 30-leti: Čas je, da se znebite nekaterih običajnih domačih hiš.

Če ste najem ali lastništvo, bodo te supersimple rešitve za običajne popravke na domu postale vaše spletno mesto, ki vam bo pomagalo prihraniti čas in denar.

(Še ena stvar: Ko bodo vaši projekti končani? Očistite nered!)

1. Izpolnite stare luknje za slike

Od vdolbin in razpok do lukenj žebljev, lahko večina kozmetičnih stenskih nepopolnosti (2 palcev ali manj) lahko rešimo s spakalom.

Uporabite fino škrlatno peskanje ali blazinico za brušenje robov nepopolnosti. Odtrgajte prah ali ostanke in nato uporabite krtačni nož, da razpršite pastozno vrečo v neprekinjenost in v nečistočo. Z vlažne krpe odstranite odvečno vrečo iz oklepa, nato pustite, da se lopatica popolnoma posuši. Nato se vrnite s svojim drobnim škrlatnim papirjem, da rahlo pijte območje, tako da je ravno s svojo okolico, nato pa po potrebi popravite.

Ali (res) hitro odpravi pot? Če so vaše stene bele barve, lahko kratek čas delate zobno pasto ali raztrgamo milo Ivory bar.

2. Obesite fotografije (in kljuke) brez poškodb sten

Preskakite kladiva in žeblje v korist stenskih trakov, ki ne bodo pustili, da vaši zidovi izgledajo kot švicarski sir.

3M linija komandnih lepil, na primer, ohranja celovitost zidov z lepljivimi trakovi, ki podpirajo plakate in okvirne umetnine, medtem ko so priročne kavlje drže torbice, ključe, kuhinjski pripomočki in brisače, nakit, praznično dekoracijo - nebo je meja. Tukaj se izplača ustrezno pripravništvo; Upoštevajte navodila in omejitve teže na embalaži, preden začnete z lepljenjem.

3. Popravite nihajna vrata

Izven kvadratnega okvira je kriva za vaša prosta vrata, vendar traja le približno 10 minut - in na novo upognjen tečajni šarnir - da ostanejo postavljeni.

Zaprite vrata in delajte na strani, na kateri so vidni šarnirji. S stojalom, da bi vrata ostala stabilna, položite velik žebelj pod zgornji (ali srednji) šarnirski zatič in kladite navzgor, da zložite zatič iz šarnirja.

Ko odstranite zatič, na šarnir položite rahlo krivino, tako da ga nežno obrišite na sredino; ta krivina naj bi ustvarila dovolj trenja, da bi preprečila vrtenje vrat. Če želite dokončati delo, preprosto spustite zatič v njen tečaj.

4. Očistite zamašen odtok brez kemikalij

Odstranite smetišče s tik pod površino odtočne vode, tako da najprej vlijete vrelo vodo v odtočni kanal in ga zalijte s pol skodelico pecilne sode. Sledi pecilni soda z 1 skodelico belega destiliranega kisa in nato pokrijte odtok s papirno brisačo ali krpo; to bo spodbudilo fizično kemično reakcijo, da bi se osredotočilo na magijo. Po 5 do 10 minutah izpirajte izpust z več vrele vode. (Pro tip: redno uporabite zgornjo metodo, da odstranite odlaganje odpadkov čistim in smrdljivim, s čimer odstranite odlagališče, ko se sperite.)

Postopek ponovite, dokler se odtok ponovno ne premakne ali doseže bat. Napolnite bazo vaše umivalnika ali kad s 3 do 4 centimetri vode, preluknjajte z mokro krpo, nato pa začnite potopiti v hitre, nadzorovane premike. Mastenje želatinega železa po vsej obodu bata lahko poveča sesalno moč, pri ščepec pa se lahko vleče žico za ravnanje, ki jo kupi v trgovinah.

5. Popravite kričljiva vrata

Sledite zgornjim korakom, da odstranite šarnirske zatiče iz hrupnih vrat in nato premijete zatiče v belem litijskem mazivu ali nafti. Ponovno namestite zatiči, nato pa nekajkrat odprite in zaprite vrata, da pustite maščobo, da se premakne v kegljišča.

6. Zatesnjena vrata in okna

Ko novozgrajena okna in vrata niso v proračunu, lahko zimske račune za ogrevanje še vedno shranjujete s kompleti za skrčljive filme, vrvice, samolepilne vremenske razmere ali dobre starinske kače. Vse zgoraj navedene so poceni, pogosto najdemo v trgovinah za izboljšave doma in jih zlahka odstranimo, ko pridejo spomladi.

7. Odstranite zaljubljen žarnico s trakom

Varnost: Odklopite svetlobno napeljavo (izklopite napajanje na odklopniku, če gre za stensko napravo), pustite žarnico ohladiti, nato pa zdrsnite na nekaj očal in usnjene rokavice.

Odrežite 2-metrski trak tračnega traku in tvorite zanko (lepljiva stran). Zanka držite vodoravno in jo nato usmerite na žarnico. Pritrdite obe strani traku skupaj, tako da se lahko drži žarnice; presežni trak na vsaki strani žarnice bo služil kot ročaji za odvijanje žarnice. Uporabite ročke, da nežno obračate žarnico v nasprotni smeri urinega kazalca in jo iztaknite. Če se žarnica razbije, pritrdite prepolovljen krompir ali palico mila na vtičnico, nato pa zavrtite levo.

8. Odstranite stegen iz sten brez odstranjevanja barve

Začnite z vlažno mehko krpo in jo uporabite, da nežno obrišete bruhanje v krožnem gibanju. (Osredotočite svojo energijo na sam napihnjenost, da preprečite dviganje katere koli barve iz stene.)

Če to ne deluje, napredujte do škropljenja navlažene krpe s ščepcem pecilne sode; njeno superfinsko peskanje bo delovalo kot izjemno nežna brusilna sredstva. Še vedno ni sreče? Rešite gobo iz melaminske pene.

9. Oživite leseno rezalno ploščo

Globoke žlebove na dobro obrabljeni rezalni plošči lahko privedejo do bakterij, zato boste morali zlomiti nekaj grobega brusnega papirja ali, za globljo rezanje, ročno brusilko.

Pijte v smeri žita, da izravnate krpice in rezov v lesa, nato pa obrišite ploščo z vlažno krpo. Naslednji korak je dezinfekcija plošče z nalivanjem 3% vodikovega peroksida po vrhu. Pustite vodikov peroksid, da sedi 10 minut, nato pa obrišite s čisto, vlažno krpo.

Da bi krovu dali čudovit sijaj, ga oljčajte z oljčnim oljem ali kokosovim oljem, nato pa obrišite presežek. Med uporabo se držite rezalne plošče čiste in brez vonja, tako da ga spritzirate z belim destiliranim kisom in ga sperite z vodo. Topla kopel v bleščečo vodo (1 žlička belila na kvartal vode) tudi trik.

10. Znebite se mravelj (v zaprtih prostorih)

Vaš prvi korak je, da natančno določite vstopno točko mravlje.

Če je mogoče, zaprite vstopno točko z gumijastim delom, nato razprite 1: 3 raztopino belega kisa in vode po vseh območjih, kjer ste opazili grozljive plasti; to bo izbrisalo feromonsko pot, ki vabi nove mravlje.

Potresite borax vzdolž podnožja, oken in vrat, da ustvarite pregrado, ki ni dovoljena z bugom, ali pojdite korak naprej z izdelavo lastnih mamil. Preprosto namažite bombažne kroglice v boraksu in sladkorju v prahu ter jih namestite na znane vstopne točke. Mravi najdejo sladkor nepremagljiv in hitro delijo strup s celotno kolonijo.

Priporočena: